"Rubinova" vina pokupila međunarodne nagrade

Bez autora
Sep 21 2011

Dobro vino ne mora da bude samo ono koje dolazi iz Francuske, Čilea ili Kalifornije. I u Kruševcu prave odlična vina, a to si potvrdili svetski stručnjaci dodelivši prestižne nagrade proizvodima kruševačke vinarije "Rubin". "Tera Lazarika Šardone" (Terra Lazarica Chardonnay) i "Tera Lazarika Kaberne Sovinjon" (Terra Lazarica Cabernet Sauvignon) dobili su zlatne, a vino "Tera Lazarika Merlot" (Terra Lazarica Merlot) srebrnu medalju na Međunarodnom takmičenju kvaliteta vina u Beču. Priznanje će biti uručeno 2. novembra, u Gradskoj većnici u Beču gde će biti prezentovana najbolja vina ovogodišnjeg takmičenja, među kojima će vodeće pozicije imati "Rubin". Na konkurs je bilo prijavljeno 9.632 uzoraka iz 36 zemalja sa pet kontinenata. Takmičenje je obavljeno uz potpunu tajnost i anonimnost uzoraka, a kruševački 'Rubin' učestvovao je sa četiri svoja vina.

"Rubinova" vina pokupila međunarodne nagradeDobro vino ne mora da bude samo ono koje dolazi iz Francuske, Čilea ili Kalifornije. I u Kruševcu prave odlična vina, a to si potvrdili svetski stručnjaci dodelivši prestižne nagrade proizvodima kruševačke vinarije "Rubin".

"Tera Lazarika Šardone" (Terra Lazarica Chardonnay) i "Tera Lazarika Kaberne Sovinjon" (Terra Lazarica Cabernet Sauvignon) dobili su zlatne, a vino "Tera Lazarika Merlot" (Terra Lazarica Merlot) srebrnu medalju na Međunarodnom takmičenju kvaliteta vina u Beču.

Priznanje će biti uručeno 2. novembra, u Gradskoj većnici u Beču gde će biti prezentovana najbolja vina ovogodišnjeg takmičenja, među kojima će vodeće pozicije imati "Rubin".

Generalni direktor "Rubina" Zoran Bekrić rekao je da je to veliko priznanje za kompaniju i da je na konkurs bilo prijavljeno 9.632 uzoraka iz 36 zemalja sa pet kontinenata.

"Takmičenje je obavljeno uz potpunu tajnost i anonimnost uzoraka, a kruševački 'Rubin' učestvovao je sa četiri svoja vina", kaže Zoran Bekrić.

Detalji ocenjivanja biće objavljeni uskoro, kada će biti izdata i Bela knjiga vina 2011/2012, najobimniji vodič vina na nemačkom jeziku, gde su na gotovo hiljadu strana predstavljene najbolje vinarije i rezultati prestižnih takmičenja.

Inače, ovo nije prvi put da "Rubin" vina osvajaju nagrade u Beču. Na konkursu 2007. godine vina ove kompanije osvojila su dve srebrne medalje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik